ELSA Thessaloniki

Προηγούμενες Δράσεις

International Presidents’ Meeting

logo-ipm-copyTo International Presidents’ Meeting (IPM) – Διεθνής Συνδιάσκεψη Προέδρων είναι ένα διεθνές, διοικητικό συνέδριο της ELSA που διοργανώνεται δύο φορές το χρόνο και κάθε Εθνικό Σωματείο ELSA έχει το δικαίωμα να στέλνει αντιπροσώπους. Κατά τη διάρκεια των ημερών του συνεδρίου οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις διαχειριστικές ικανότητες τους, να συνάψουν δεσμούς μεταξύ των Εθνικών Σωματείων και προαγάγουν τη συνεργασία μεταξύ του δικτύου της ELSA.

Το θερινό IPM 2015 διεξήχθη επιτυχώς στη Θεσσαλονίκη το χρονικό διάστημα 26-30 Αυγούστου 2015. Οι εργασίες του συνεδρίου έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Holiday Inn. Οι συμμετέχοντες στον ελεύθερο τους χρόνο περιηγήθηκαν σε ιστορικά και κοσμικά σημεία της Θεσσαλονίκης, ενώ επισκέφθηκαν παράλληλα τις παραλίες της Χαλκιδικής.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.facebook.com/ipmthessaloniki2015/?fref=ts


 

ELSA Thessaloniki Winter Law School on Migration Law and Refugee Issues

winter-copyΤο Χειμερινό Σχολείο της ELSA Thessaloniki (ELSA Thessaloniki Winter Law School) με θέμα το Μεταναστευτικό και Προσφυγικό Δίκαιο (Migration Law and Refugee Issues) διεξήχθη το χρονικό διάστημα 1-8 Δεκεμβρίου 2015 στη Νάουσα Ημαθίας υπό την αιγίδα της Διεθνούς Αμνηστίας, της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρειας Ημαθίας και του Δικηγορικού Συλλόγου Βέροιας.

Εμφανώς επηρεασμένο από τη γενικότερη κατάσταση που λαμβάνει χώρα τα τελευταία χρόνια στις νοτιοανατολικές ακτές της Μεσογείου, με το προσφυγικό να αποτελεί κομμάτι της καθημερινής, εγχώριας επικαιρότητας και πιστή στο όραμα της, η ELSA Thessaloniki διοργάνωσε το πρώτο Χειμερινό Σχολείο στην ιστορία της προσελκύοντας στη Νάουσα περισσότερους από 50 φοιτητές Νομικής και παρεμφερών επιστημονικών κλάδων από ολόκληρη την Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, παραδόθηκαν διαλέξεις που προσέγγισαν ζητήματα όπως τα μεταναστευτικά κύματα στην Ευρώπη, η σύμβαση του Δουβλίνου, το νομικό καθεστώς των μεταναστών και προσφύγων, το ζήτημα των ασυνόδευτων προσφύγων, το θέμα της παραχώρησης ασύλου και διάφορες άλλες σχετιζόμενες θεματικές. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την παρουσία και τις εισηγήσεις τους θα πρέπει να αποδοθούν στους ομιλητές: κα. Ακριβοπούλου Χριστίνα, κα. Γαλατσοπούλου Φανή, κ. Τσιτσελίκης Κωνσταντίνος, κ. Παπαγεωργίου Ιωάννης, κ. Σαρηγιαννίδης Μιλτιάδης, κα. Περάκη Νάσκου Παρούλα, κ. Τάκης Ανδρέας, κ. Ματσαρίδη Γεώργιο κα. Claudia Barbarano και φυσικά στους εκπροσώπους της Διεθνούς Αμνηστίας.

Οι εργασίες του Χειμερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αστέρας στη Νάουσα, ενώ παράλληλα διοργανώθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας προσφύγων στην Ειδομένη, όπου προσφέρθηκε εθελοντική εργασία από τους συμμετέχοντες του Χειμερινού Σχολείου. Επιπρόσθετα, ξεναγήσεις πραγματοποιήθηκαν στον Αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη Σχολή του Αριστοτέλη, τις πηγές του Πόζαρ και στην ιστορική πόλη της Νάουσας.

Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα ELSA Thessaloniki Winter Law School στο facebook: https://www.facebook.com/ELSA-Thessaloniki-Winter-Law-School-on-Migration-Law-Refugee-Issues-944552792273078/?fref=ts


1st Διηπειρωτικός Διάσκεψη επί Πόλεμος Νόμος και Ένοπλος συγκρούσεις Νόμος

official-pictureΤο 1ο Διηπειρωτικό Συνέδριο με θέμα το Δίκαιο του Πολέμου και των Ενόπλων Συγκρούσεων διοργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη το χρονικό διάστημα 12-15 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο συνεργασίας της ELSA Θεσσαλονίκη με την ALSAΚορέα. Το συνέδριο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Μελετών Χερσονήσου του Αίμου και στο αμφιθέατρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ. Οι συμμετέχοντες συνέταξαν σε προσυνεδριακή φάση εργασίες επάνω σε ζητήματα γύρω από την κεντρική θεματική υπό την υποστήριξη του ακαδημαϊκού συνεργάτη Επίκ. Καθηγητή κ. Σαρηγιαννίδη Μιλτιάδη, ενώ εν συνεχεία παρουσίασαν τα πορίσματα των ερευνών τους ενώπιων των ενδιαφερομένων. Παράλληλα με τις εργασίες του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες δεν έχασαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα αξιοθέατα της Θεσσαλονίκης και να γνωρίσουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο: https://www.facebook.com/1intercontinentalconference/?fref=ts